Het merk JIN STIRRUP is onderdeel van WILDKART, een bedrijf dat over de hele wereld bekend is en onderdelen produceert voor o.a. race karts. Onze filosofie is heel eenvoudig: Creëer de veiligste producten op de markt, altijd!
Nadat we een revolutie teweegbrachten met onze stijgbeugels sinds 2004, voorzien van ons systeem (de meest gekopieerde stijgbeugel ter wereld), besloten we om een onderzoek te starten voor een nieuw concept; een cap!
Het kostte 5 jaar van ontwikkeling om tot een helm te komen zonder enig compromis.

Waarom glasvezel?
Vanaf het begin hebben we gekozen voor de fiberglas schaal. Graag gaan we uitleggen waarom dit de beste keuze is voor jou veiligheid.

-Glasvezel is een complex materiaal, moeilijk om te bewerken en zeer
duur in vergelijking met kunststof (10 keer duurder), maar de beste
helm producenten ter wereld produceren alleen producten bestaand uit Glasvezel.

-Glasvezel heeft een perfecte flexibiliteit en stijfheid om een helmschaal uit te creëren en heeft een zeer hoge weerstand tegen penetratie en schuren. Een ander belangrijk kenmerk van dit materiaal is de stabiliteit in de loop van de jaren tot elke atmosferische en chemische stof en UVA-stralen schade, in tegenstelling tot alle kunststof producten.

-Glasvezel verandert zijn mechanische kenmerken in warme of koude omstandigheden niet; plastic wordt na 50 graden zacht (draag je donker gekleurde cap op een zonnige dag en het oppervlak zit in no-time op 50 graden) en onder nul erg kwetsbaar.
Glasvezel met zijn epoxidische componenten, reageert niet op temperatuur verschillen.
Deze chemische reactie creëert een onomkeerbare binding in het materiaal; plastic kan opnieuw worden opgewarmd en gerecycled omdat er geen chemische harde verbindingen zijn.
Al deze eigenschappen maakt glasvezel het beste materiaal om een perfecte cap mee te maken.

Hoe moet het design van een veiligheidshelm zijn?
Allereerst moet een cap over het te raken oppervlakte glijden tijdens een val. Dit is het allerbelangrijkste bij het ontwerpen van een goede en veilige cap, die je hoofd ter aller tijde beschermt. Dit effect staat bekend als SLIDE EFFECT.

Er mogen geen uit stekende delen in het ontwerp zitten waardoor de cap ergens aan kan blijven hangen, of waardoor het SLIDE EFFECT kan worden vertraagd tijdens de val. Onze concurrenten gebruiken op grote gebieden gripmaterialen en uitsteeksel, waardoor het SLIDE EFFECT geblokkeerd wordt. Dit kan grote schade aan uw nek opleveren.

Onthoud dat minder weerstand, jou hersenen meer kans geeft om te overleven !!!!
Onze helm is volledig ontworpen om over het oppervlakte glijden over elk object en elk oppervlak, ook op het asfalt !!

Voordeel van glasvezel is in de kern waarneembaar.
Glasvezel is zoveel sterker dan kunststof of een giet materiaal; vliegtuigen, boten en raceauto’s gebruiken dit materiaal, geen kunststof!
Een sterke schaal aan de buitenkant, geeft ons een groot voordeel aan de binnenkant.
De kern van de helm is voorzien van EPS(Polystyreen). Dit is het materiaal dat de schok zal absorberen. Dit materiaal geeft ons de mogelijkheid om de zachtste dichtheid te gebruiken
vergeleken bij onze concurrenten. Dit kan een verschil maken tijdens een val en je leven redden!

Dit zijn de grote voordelen van het gebruik van een glasvezel schaal. Er zit maar 1 nadeel aan glasvezel ten opzichte van kunststof; Glasvezel kost 10 keer meer dan de andere materialen. Dit is de enige reden waarom het merendeel van de caps op de markt niet gemaakt is van glasvezel. 

JIN STIRRUP HEEFT WEL DE KEUZE GEMAAKT OM JOU OP DE BEST MOGELIJKE MANIER TE BESCHERMEN, DOOR DE BESTE CAP TE ONTWIKKELEN DIE ER BESTAAT!

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks acties, kortingscodes, weetjes en tips!
Aanmelden
© 2016 - 2020 pytron's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel